Etikettbehandling
Läst 10507 ggr
DivinA
2013-09-16, 22:35

Varning för ECT

Mitt minne försvann i två månader. Jag tappade helt förmågan att räkna och var tvungen att gå från att lösa räkningar och allt själv till att få en god man som sköter det nu.. Kunde iaf matte B förr…

  • Redigerat 2021-04-23, 15:47 av Lia
DivinA
2013-09-19, 00:21
DivinA
2013-09-19, 00:25
#2

Ännu en fil kommer här

DivinA
2013-09-19, 00:27
tacktack
2013-09-21, 15:44
#4

Min faster kom inte ihåg någonting tillslut, hon saknar fortfarande enligt henne själv ett antal år av minne som inte verkar komma tillbaka. Är sälv bipolär och har 2 andra diagnoser men skulle aldrig lägga in mig för en ect behandling. Man blir nog lyckligare av att nicka en patron då skulle jag tro.

AnneN
2013-09-21, 16:02
#5

Jag har en kompis som ect-behandlingen gick rejält snett för, h*n fick bla permanent förstört närminnet och även annan lättare hjärnskada.

Å andra sidan har jag en bekant som går på ect-behandlingar då och då och för h*n så är det enda behandlingen som hjälper iallafall tillfälligt mot djup depression.

Skulle dock inte våga ta risken själv att utsätta mig för ect med tanke på hur fel det kan bli om det blir fel.

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

grandma
2013-09-24, 22:26
#6

Man kan ju inte helt förkasta ETC då det trots allt har räddat livet på många som varit så djupt nere månad efter månad. Då de inte ser någon väg ut.

   "   Att alltid vara en liten smula barn, det är att vara verkligt vuxen. "

                           // Nalle Puh// 

solskugga
2013-09-28, 06:06
#7

ECT! 😡😈

Det är det värsta jag har varit med om! Det har förstört mitt liv på många sätt.

Jag var djupt deprimerad (vad de sa) i perioder, hade självmordstankar till och från. 

De försvann ibland och återkom sen.  Provade alla möjliga mediciner. När jag sen blev sämre igen så föreslog min läkare ECT. Jag var mycket tveksam. Främst för att jag tyckte det verkade läskigt och att jag hade en stark fobi mot att bli sövd. Så jag sa nej. Då blev jag intagen på tvångsvård. Trots att jag inte hade akuta självmordsplaner. Trots att jag själv var inne på att lägga in mig (ett av kraven för att tvångsvårdas är att man motsätter sig avdelningsvård). 

Jag frågade läkaren sen vad som skulle hända om jag fortsatte att vägra göra ECT behandling? Han sa då att teoretiskt kan man spänna fast (bälta) patienter och köra iväg till behandlingen. Men så kommer jag inte att göra med dig. Till att börja med.. Gissa om jag "frivilligt" gick med på ECT behandlingen? Till saken hör att jag sedan en traumatisk händelse i barndomen grips av panik om jag ligger ner och sitter fast. Tanken då på att BÅDE bli bältad och SÖVD samt få ECT… Då valde jag bort iaf det första..

ALLA sa till mig att det var en så bra behandling. HELT UTAN BIVERKNINGAR! Jag skulle komma att må SÅ mycket bättre.

Redan efter första behandlingen märkte jag hur minnet var kraftigt försämrat. Jag fick totalt 10 behandlingar. Folk besökte mig, ringde dit. Jag minns inget av det. Från den dagen jag fick min första ECT behandling och 1 1/2 år framåt har jag INGA minnen alls!! Det är som att den tiden aldrig har existerat. Jag har stora luckor bakåt i tiden oxå. Och än idag, 3 år efteråt, har jag stora minnesproblem. Kommer aldrig ihåg något från i förrgår. Inte ens om jag varit hemma eller inte. Gårdagen har jag små minnesfragment av. Jag glömmer var jag har saker, får hela tiden skriva lappar (som jag tappar bort). Jag måste skriva ner dagens händelser i datorn varje dag, för att ha ett slags minne. När jag ska på möten t.ex. på psyket får jag dagen inna gå igenom mina anteckningar. Skriva stödord om hur mitt mående varit. Försöka tänka ut vad de kommer att fråga.

När jag pratar med folk så glömmer jag ofta bort vad jag skulle komma fram till innan jag pratat klart.

Jag har stora problem att handla själv. Glömmer vad jag ska ha 8trots minneslapp) och det blir för ansträngande att både komma ihåg VAD jag ska handla, hitta det och inte krocka med folk. Jag blir helt utmattad av det.

Har också upptäckt att jag tappat massor av faktakunskaper som jag studerat under många år.

Det är MYCKET plågsamt! Dessutom att ha blivit tvingad till den här behandlingen och inte getts någon information om riskerna.

Jag började inte må bättre efter ECT behandlingen heller.. Efter några behandlingar hade jag iofs tappat så mycket av mitt minne att jag inte ens kom ihåg varför jag började må dåligt eller att jag haft självmordstankar..

Jag led däremot så mycket av att bli så konstig. Jag blev förvirrad, glömde bort min familj, fick hörselhallucinationer, skakningar i händerna kände mig "borta". Alla dessa symtom gjorde att jag till slut mådde så dåligt att jag faktiskt gjorde två självmordsförsök. På avdelningen. Men det kom EFTER ECT behandlingen.

Läkaren sa sen att eftersom ECT inte hjälpte så var jag inte deprimerad. Jag var bara nedstämd pga min Aspergerproblematik.

De i personalen som jag pratade med om mina minnesproblem sa bara att det hände att vissa patienter fick lite problem med närminnet. Men att det brukade gå över efter nån vecka…

Jag har nu väntat 3 år! Har efteråt läst på nätet och märkt att minnesproblem är snarare regel än undantag..

Är LIVRÄDD att bli inlagd igen.. Därför försöker jag hålla inne med vad jag känner och tänker. Mår jag för dåligt så avbokar jag mötena..

Det känns fruktansvärt att veta att det varje dag är nya människor som får ECT behandling. Och att flera av dem kommer att få minnesproblem i olika grad. 

Jag saknar att få höra NÅGON ENDASTE PERSON som berättar att ECT hjälpt dem. Och att de INTE fått några bestående minnesproblem. Även om man hittar ett hundratal människor som blivit hjälpta måste man allvarligt fundera om det är värt det när tusentals människor får STORA minnesproblem av behandlingen!

Vet att en del psykiatrer säger att de saknar någonstans att anmäla biverkningar av ECT. Som man gör med medicinbehandlingar.

Hoppas att inom en snar framtid så ska ECT behandlingar anses som  lika vansinniga som ex. lobotomeringar, tvångssteriliseringar mm.

Ingen har ju nån förklaring till HUR ECT verkar, vad det är som gör att några blir bättre. De bara säger att många blir bättre, men vi vet inte riktigt varför. Är det seriöst? 

Jag har läst några intressanta (och skrämmande) artiklar om hur ECT behandlingen uppstod.

Läs en av dem här:

http://www.pharma-industry.se/artikelShowNew_Article.asp?leverantorsbokenID=120513

Du har allt inom dig. Bara tro på din egen styrka! Låt INGEN trycka  ner dig!

JonasDuregard
2013-09-29, 00:44
#8

Jag håller med om att biverkningarna av ECT inte presenteras tydligt i psykiatrin (även om det blivit något bättre tror jag).

Dock måste jag påpeka dels att behandlingen hjälper väldigt många och dels att det är lite vanskligt att länka till saker som artikeln i #3 som är skrivet av KMR, en frontorganisation för scientologikyrkan i Sverige. Scientologerna är rasande motståndare till nästan alla former av psykiatrisk vård och bör undanhållas allt inflytande i vårdfrågor.

grandma
2013-09-29, 11:30
#9

Jag vet flera, bl.a en närstående som fått ECT(såg att jag skrev fel ovan) som inte har fått några som helst biverkningar. ECT har brutit deras långvariga svåra depression samt en förlossningspsykos.. Den ena fick 6 behandlingar under 2 veckor och redan efter tredje behandlingen märkte jag skillnaden på personens röst när vi talades vid i telefon. "Det är som om ett lock har åkt av och det känns så skönt" är kommentarer jag har hört.

Frågade faktiskt idag om hon fått några minnesstörningar eller andra biverkningar. Men nej, och inte från de andra heller.

Därmed inte sagt att ECT är helt ofarligt. Jag förstår att det måste vara fruktansvärt att få dessa biverkningar som nämns här. Jag vet även en person som fick ECT mellan 1967-75 som blev totalt förstörd av det och på den tiden var det inte så kontrollerat, mer typ Gökboet. Jag tror dock inte att alla depressioner eller psykoser kan brytas med ECT. Det är ju inget universalmedel men man får som sagt inte glömma de som faktiskt blivit hjälpta utan att få biverkningar.

   "   Att alltid vara en liten smula barn, det är att vara verkligt vuxen. "

                           // Nalle Puh// 

Försent för Edelweiss
2013-09-30, 13:06
#10

#7 Du blev tvångsinlagd och tvingad till ECT!???!! Det är ju FRUKTANSVÄRT. Jag har fått papper med frågor som jag ska lämna in till psykolog imorgon, med frågor om mitt mående och hur benägen jag är att skada mig själv. Ska nog ta och ändra lite i den så att det verkar bättre….

JonasDuregard
2013-09-30, 13:25
#11

#10 Det tycker jag inte du ska göra. Din psykolog har ingen möjlighet at tvångsinlägga dig så det behöver du inte oroa dig för.

Om du är orolig för att tvångsmedicineras med ECT så tycker jag du ska prata med din psykolog om det istället. Om du inte har något förtroende för din psykolog blir det inte lika meningsfullt att gå till denne över huvud taget. 

Antagligen kan din psykolog ge dig betryggande besked i de här frågorna om du bara berättar vad du är orolig för.

Shine
2013-10-01, 09:13
#12

#7. Det där hoppas jag är anmält. Om inte, på det bums!

peterularsson
2013-10-08, 12:11
#13

Det finns många vittnesmål och bevis för att ECT-behandlingarna orsakar skador på människor.

Bevis och hundratals vittnesmål som man inte bara kan nonchalant vifta bort.

Se denna hemsida: http://www.elchocker.se/

Socialstyrelsen har erkänt - under press från Uppdrag Granskning - att patienten riskerar bestående skador på minnet efter ECT-behandlingarna.

En känd amerikansk läkare säger:

"ECT fungerar genom att skada hjärnan. Det initiala traumat kan förorsaka en artificiell eufori som ECT-läkarna felaktigt kallar en förbättring. Efter flera rutinmässiga ECT:er blir den skadade personen alltmer apatisk, likgiltig, oförmögen att känna äkta känslor och även robotliknande. Minnesförlust och förvirring förvärras. Denna hjälplösa individ blir oförmögen att uttrycka ångest eller klagomål samt blir foglig och hanterbar. ECT läkarna  kallar felaktigt detta en förbättring, men det tyder på en allvarlig och invalidiserande hjärnskada."

Det finns all anledning att läsa på ordentligt angående ECT-behandlingarna: http://www.elchocker.se/

Jag har personligen hjälpt många människor att anmäla sina skador från ECT, överklaga och gå ut i media. Har löpande kontakt med Socialstyrelsen angående detta.

Välkommen att kontakta mig om du behöver hjälp: peterularsson@gmail.com

peterularsson
2013-10-08, 12:13
#14

Se media som tagit upp skador från ECT: http://www.elchocker.se/media-om-elchocker-ect-2/

JonasDuregard
2013-10-08, 12:50
#15

#13 Hemsidan du länkar till är en som du själv gjort verkar det som. 

Den är också full av scientologpropaganda.

Det går inte att ta dig på allvar på de få punkter du kanske har rätt i så länge du allierar dig med livsfarliga sekter.

Du skriver på hemsidan att du är med i KMR, är du månne själv scientolog? Du har en tydlig religiös framtoning i din kritik av ECT kan man säga. Väldigt lite medicinska fakta och väldigt mycket predikan.

peterularsson
2013-10-08, 13:16
#16

Har du läst något på hemsidan?

**Har du läst några vittnesmål?
**

**Har du läst några av alla vetenskapliga artiklar?
**

**Har du träffat och pratat om någon som fått skador av ECT?
**

Har du hjälpt någon att anmäla sina skador eller överklaga?

I min värld så råder mänskliga rättigheter och religionsfrihet. Jag tittar på fakta samt vittnesmål och bedömer inte människor olika för att de är judar, araber, muslimer eller scientologer.

Detta material om ECT kan man börja med att läsa in sig på!

Här finns hundratals vittnesmål på svåra skador från ECT-behandlingar.

Känd amerikansk läkare: "Den enkla sanningen om ECT" http://www.media.elchocker.se/enkla-sanningen-ECT.pdf

Vad är en ECT-behandling? 
http://www.elchocker.se/vad-ar-en-ect-behandling/

Kritiker varnar för bestående hjärnskador
http://www.sydsvenskan.se/sverige/kritiker-varnar-for-bestaende-hjarnskador/

Vilken strömstyrka har man vid ECT?
http://www.elchocker.se/stark-strom-genom-hjarnan-vid-ect-behandlingar/

Hur "fungerar" ECT och varför tycker vissa att det hjälper?http://www.elchocker.se/varfor-tycks-ect-ibland-fungera/

Är det en ny och modern ECT-behandling fjärran från "Gökboet"?http://newsvoice.se/2013/03/26/moomsteatern-ger-gokboet-men-elchockerna-ar-varre-idag-an-1970/ 

Frågor och svar om ECT
http://www.elchocker.se/fragor-och-svar-angaende-elchocker-ect/ 

Veckotidning om en tjej som fått sitt minne förstört av elchocker, ECT
http://www.elchocker.se/veckotidning-om-en-tjej-som-fatt-sitt-minne-forstort-av-elchocker-ect/

RFHL - ECT förstörde hennes minne
http://www.media.elchocker.se/ECT-forstorde-hennes-minne.pdf 

RIKSFÖRBUNDET FÖR SOCIAL OCH MENTAL HÄLSA - Sanningen om ECT http://www.media.elchocker.se/revansch-6-09.pdf 

RSMH - 125 elchocker mot sin vilja - på bara ett år
http://www.rsmh.se/Revansch1-08.pdf 

Hundratals vittnesmål på skador från ECT
http://www.elchocker.se/kategori/skador-fran-elchocker/ 

Intervjuer med drabbade
http://www.elchocker.se/kategori/intervjuer-med-drabbade/ 

Några anmälningar
http://www.elchocker.se/kategori/kopia-pa-anmalan/ 

Anhöriga till drabbade
http://www.elchocker.se/kategori/vittnesmal-pa-skador-fran-elchocker/ 

Sjuksköterskor om ECT
http://www.elchocker.se/kategori/sjukskoterskors-syn-pa-elchocker/ 

Media om ECT
http://www.elchocker.se/media-om-elchocker-ect-2/ 
http://www.elchocker.se/media-om-elchocker-ect/ 

Läkartidningen: Svår minnesförlust efter ECT – vanligare än vi trott?http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=12404

Läkartidningen: Svår minnesförlust efter ECT – liknande erfarenheter efterlyses 
http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=11918

Vetenskaplig undersökning: ECT är ineffektiv
http://www.elchocker.se/vetenskaplig-undersokning-ect-ar-ineffektiv/

125st vetenskapliga artiklar mot ECT
http://www.ectresources.org/

The Electroshock Quotationary
http://www.endofshock.com/102C_ECT.PDF

Harold Sackeim erkänner permanenta minnesförluster efter ECT
http://www.elchocker.se/harold-sackeim-andrar-synpunkt-i-kommande-studie-elchocker-ect/

Forskning visar att elektrokonvulsiv behandling (ECT) dödar och inte gör någon nytta för patienterna:
http://www.elchocker.se/forskning-visar-att-elektrokonvulsiv-behandling-ect-dodar-och-inte-gor-nagon-nytta-for-patienterna/

Ny studie bekräftar att elchocker (ECT) orsakar hjärnskador
http://www.elchocker.se/ny-studie-bekraftar-att-elchocker-ect-orsakar-hjarnskador/

ECT skadar hjärnan - Peter R Breggin, läkare
http://www.elchocker.se/ect-skadar-hjarnan-enligt-peter-breggin-lakare/

Ursprunget till elchocksbehandlingar, ECT
http://www.elchocker.se/ursprunget-elchocksbehandlingar-ect/

Irland - regeringen planerar att sluta med ECT-behandlingar
http://www.elchocker.se/regeringen-planerar-att-sluta-med-ect-behandlingar/

Elchocker under tvång förbjuds på Irland – när följer Sverige efter?http://www.elchocker.se/elchocker-under-tvang-forbjuds-pa-irland-nar-foljer-sverige-efter/

Skadestånd i Norge efter ECT-skador
http://www.elchocker.se/skadestand-norge-efter-ect-skador/

Elchocksbehandlingar, ECT förbjuds på Sicilien av humanitära skäl
http://www.elchocker.se/elchocksbehandlingar-ect-forbjuds-pa-sicilien-av-humanitara-skal/

Fakta kring Socialstyrelsens agerande i denna fråga
http://www.media.elchocker.se/ect-rapport-socialstyrelsen.pdf 
http://www.elchocker.se/socialstyrelsen-och-den-katastrofala-icke-rapporteringen-av-elchocker/ 

Detta är fakta och bevis som man inte bara kan vifta bort!

Att försöka svärta ner motståndaren är en känd mekanism när man saknar bevis och fakta.

DivinA
2013-10-08, 13:48
#17

Källorna är lika äkta oavsett vad författaren har för religion.

peterularsson
2013-10-08, 13:50
#18

Stort tack! :) # 17

JonasDuregard
2013-10-08, 14:14
#19

#17 Visst är det så. Anledningen till att jag påpekar att det handlar om scientologreklam är att de själva anstränger sig så för att dölja det. När man till exempel hör namnet "Kommiten för Mänskliga Rättigheter" låter det väldigt behjärtansvärt, men i själva verket är det bara en underorganisation till en sekt och jobbar bara med att genomdriva sektens målsättningar.

Men som du säger så blir inte källorna sämre av att det är scientologer som kokat ihop dem, de är tillräckligt värdelösa helt på egen hand 😉.

Som jag sa tidigare: antagligen döljer det korn av sanning i floden av kritik ovan, men den drunknar tyvärr i ett överflöd av hysteriska överdrifter.

#16 "Har du träffat och pratat om någon som fått skador av ECT?"

Ja, jag har flera nära anhöriga och bekanta som fått varierande grader av minnesrubbningar och övergående kognitiva försämringar.

"Har du läst några av alla vetenskapliga artiklar?"

Jag har läst några vetenskapliga artiklar om ECT men till skillnad från dig så har jag inte från början valt ut enbart dem som passar in med mina fördomar utan har läst studier som ger en samlad bild av forskninsläget.

peterularsson
2013-10-08, 14:33
#20

Snacka om fördomar och förutfattade meningar!

Du orkar inte ens läsa vittnesmålen och artiklarna!

Du har inte en aning om de insatser som Kommittén för Mänskliga Rättigheter har gjort världen över för att hjälpa människor som utsatts för psykiatriska övergrepp.

Du har inte en aning om hur många timmar jag har lagt ner på att stötta och hjälpa människor som skadats av ECT. Till och med Socialstyrelsen har lovordat mitt engagemang.

Andra som läser ovanstående länkar kan nog se det hela med lite andra ögon.

Det är lätt att sitta och kritisera utan att ha fakta om problematiken med ECT.

Allt material finns ovan så att alla kan kritiskt läsa det och sätta sig in i frågan.

Nu skall jag arbeta vidare med tre anmälningar på skador från ECT som skall skickas till Inspektionen för vård och omsorg och Socialstyrelsen.

Mitt slutord är: Alla har rätt att få en korrekt och fullständig information om ECT innan behandlingen. Detta har inte psykiatrin gjort utan de har mörklagt skador från ECT och de vetenskapliga studier som finns mot ECT.

När man har hela bilden klar så kan man ta ett beslut om man vill ha ECT eller ej.

JonasDuregard
2013-10-08, 14:49
#21

#20 "Du orkar inte ens läsa vittnesmålen och artiklarna!"

Inte allihop, nej. Det skulle ta flera timmar att göra det och har inget med fördomar att göra, bara tidsbrist 🙂.

"Du har inte en aning om de insatser som Kommittén för Mänskliga Rättigheter har gjort världen över för att hjälpa människor som utsatts för psykiatriska övergrepp."

Problemet är väl att de rätt och slätt tycker att all form av psykiatrisk vård är en form av övergrepp.

"Du har inte en aning om hur många timmar jag har lagt ner på att stötta och hjälpa människor som skadats av ECT."

Nej, därför har jag inte heller sagt något om det. Jag är ärligt talat inte särskilt intresserad av det heller och oavsett hur många timmar det är gör det inte att du har mer rätt i sak.

"Allt material finns ovan så att alla kan kritiskt läsa det och sätta sig in i frågan."

Menar du att det du länkar till ger en balanserad bild? Det verkar väldigt ensidigt om du frågar mig.

Skulle du kunna tänka dig att svara på en enkel fråga: Anser du att någon, någonsin, fått sin depression botad eller mildrad med hjälp av ECT?

[Olaf]
2013-10-08, 19:08
#22

Vill bara först visa min medkänsla och respekt till er som tar upp det här och delar med er av era personliga erfarenheter och kunskaper Tack! #16 Peteruralsson fin samling länkar! Här en länk till artikel och namninsamling. http://newsvoice.se/2013/07/29/namninsamling-mot-elchocksbehandlingar-sk-ect-behandling/ "Sverige är värst i världen på att ge elchocksbehandlingar, sk ECT med ca 50 000 om året. Psykiatrin ger elchocker till bla. barn, gravida och äldre. Tusentals elchocker ges under tvång. Psykiatrin vill just nu öka antalet elchocker till barn"

peterularsson
2013-10-08, 19:23
#23

Jag vet att det finns människor som upplever att ECT har hjälpt dem.

Varför det är så kan man läsa här:
http://www.elchocker.se/varfor-tycks-ect-ibland-fungera/

Jag tycker att elchocksbehandlingar är fel väg att gå. Det finns många andra fungerande alternativa behandlingar som borde lyftas fram och satsas på.

Se t.ex denna artikel: http://www.alternativjournalen.se/nyheter/depression-vad-gora-och-inte-gora-7204166

Man blir inte bättre för att man har glömt sina problem tillfälligt.

JonasDuregard
2013-10-08, 19:31
#24

#23 "Det finns många andra fungerande alternativa behandlingar som borde lyftas fram och satsas på."

Kan du säga vad du anser är det bästa alternativet?

Jag är också intresserad av vad du tror om varför psykiatrin och forskare världen över ignorerar det som du anser är så uppenbart. Vanligtvis kommer den här sortens utbrott med någon slags konspirationsteori på köpet. Vad anser du att psykiatriker har för ondskefulla motiv för att vilja felbehandla människor?

Ofta brukar man i "alternativ-svängen" dra till med att det är någon som tjänar pengar på det och därmed måste det vara genomkorrumperat, men det finns ju ingen som tjänar på  en eventuell överförskrivning av ECT (skulle vara vattenfall då 😃).

Jag antar att KMR tror att det är Xenu eller något sådant, men det är kanske lite för svårsmält för att ha med på hemsidan 🙂.

JonasDuregard
2013-10-08, 19:33
#25

#22 "Peteruralsson fin samling länkar!"

Nästan alla går ju bara till hans egen blogg. Fantastisk samling 🤦‍♂️

peterularsson
2013-10-08, 19:48
#26

Jag kan bara hänvisa till länkarna och materialet ovan som kommer från många läkare och vetenskapsmän.

Vi har översatt en hel del till hemsidan men en länk originalartikeln finns med.

Problemen med ECT är väl kända över hela världen. Undrar varför vissa länder har förbjudit ECT eller använder det ringa?

Alla som läser materialet ovan - som verkligen läser det - kan också se att det finns problem kring ECT-behandlingarna.

Men då måste man kunna läsa artiklarna och läsa vittnesmålen.

Jag har redan gett länkar till alternativa behandlingar, se ovan.

Skadestånd har betalats ut till drabbade av ECT i USA, Norge och Sverige som jag känner till.

Allt material finns tillgängligt i ovanstående länkar så vem som helst kan studera dem och bilda sig sin egen uppfattning!

Klart slut! :)

[Olaf]
2013-10-08, 20:03
#27

#25 Nu har jag varit inne och läst på peterularssons blogg som du nämner ovan och jag blir så glad att det finns såna medmänskliga eldsjälar som honom. Hoppas många skriver på namninsamlingen mot ect. Det verkar så redan.

[Starman]
2013-10-08, 20:10
#28

#26

Nu är ju depression och bipolär sjukdom inte synonymer.

Du får gärna länka till studier som visat på att alternativmedicinska behandlingar är bättre än skolmedicinska för att råda bot på bipolära sjukdomstillstånd. Din blogg, eller andra scientologers bloggar, är inte nog med uppbackning för ditt påstående. Inte över huvud taget.

grandma
2013-10-08, 21:42
#29

Jag läste några av länkarna som peterularsson lagt ut och jag må då säga att så mycket kvalificerat skitsnack var det längesen jag hittade på ett och samma ställe.

Jag måste genast säga till mina bipolära vänner som bröt sina depressioner med ECT att de är grundlurade. Att de inte blivit bättre, att de visst har fått minnesluckor och andra biverkningar för att det finns en person som påstår att så är det.  Trots att det gått 10 år sedan min syster bröt en 6 månaders lång depression(bipolär) och inte har återfallit. Man blir ju mörkrädd av att läsa sånt där.

JonasDuregard, jag håller med dig, snacka om propaganda.

Starman, Precis, det är skillnad på depression och depression.

Med detta inte sagt att jag förringar alla de som fått de svåra biverkningar men det är ju lite skillnad på att få elchocker 6 gånger och 100 gånger.

   "   Att alltid vara en liten smula barn, det är att vara verkligt vuxen. "

                           // Nalle Puh// 

solskugga
2013-10-09, 00:36
#30

Det är ju bra att det är flera som börjar må bättre efter ECT behandling. Jag är glad för deras skull. Men är det värt priset att samtidigt många människor får bestående svåra minnesproblem pga ECT?

Jag är inte med i nån sekt, jag har inte läst alla artiklar i ämnet. MEN JAG HAR SJÄLV EGEN ERFARENHET AV ATT FÖRLORA STORA DELAR AV MITT MINNE!! 

Jag tycker precis som flera här ovanför att man som patient borde informeras om riskerna innan man får ECT. I mitt fall (som jag inte tror är unikt) så sa INGEN något om att man kunde få några problem. Det framhölls däremot att det var en behandling HELT utan biverkningar.

Argumentet att det då inte kan vara av ekonomiska skäl som ECT används så mycket vill jag bara bemöta att det är ju mycket billigare att bara lägga patienter på bårar i ett löpande band och köra ECT än att erbjuda terapi/samtal. 

De läkare och sjuksköterskor som jag pratat med har alla sagt att de inte vet VARFÖR eller HUR ECT hjälper, bara att många blir hjälpta. Det tycker jag inte är särskilt seriöst. Utsätta folk för en behandling som kanske hjälper.. men också kan ge bestående skador på minnet.

De som är positiva till ECT kan nog aldrig föreställa sig hur PLÅGSAMT det är att tappa flera år av sitt liv! Mängder av faktakunskaper! 

Heder åt sådana som peterularsson som hjälper människor som skadats av denna "ofarliga och fantastiska" behandlingen!

Du har allt inom dig. Bara tro på din egen styrka! Låt INGEN trycka  ner dig!

MOBiL
2013-10-09, 02:46
#31

Jag är motståndare mot elchocker men ej medlem i Scientologi-kyrkan. Jag är för religionsfrihet. Anledningen till att jag inte är medlem i Scientologikyrkan är att jag tror det blir dyrt samt att det inte skulle ge mig något. Jag är även emot den integritetskränkning som ständiga förhör med lögndetektor skulle innebära (möjligen är detta en fördom). Jag gick ur Svenska kyrkan för ca 10 år sedan bl.a. eftersom jag inte fick parkera min bil på deras helt tomma parkering. Jag ansåg att detta stred mot Jesus anda. Varför skall jag betala flera tusen kr varje år till en organisation om jag inte ens får parkera på deras helt tomma, stora parkering? Jesus skulle säkert låtit mig få parkera. Dessutom finansierar Svenska kyrkan anti-Israelisk verksamhet. Jag har dessutom överhört präster i Svenska kyrkan på t.ex. bussen och jag tycker de har en helt vidrig livsstil. Prästerskapet och de teologiska institutionerna vid universiteten levererar väldigt lite nytta för kostnaden -- däremot är Bibeln delvis en bra bok, t.ex. Psalm 94 i Psaltaren som jag givit ut i en icke-teistisk/ateistisk version. Jag har tyvärr inte läst någon bok av L. Ron Hubbard (Scientologikyrkans grundare, samt bl.a. utbildad fysiker och SF-författare) så jag vet ej om han har något i samma klass, men jag har tänkt läsa en av hans böcker om studieteknik ty då kan man jämföra den med andra böcker om studieteknik. (Jag tror kritiker av Scientologikyrkan avsiktligt blandar ihop L. Ron Hubbards SF-berättelser med religionen.) En annan sak med Svenska kyrkan som gör mig illa berörd är att de har Gustav Vasas avskedstal till ständerna uppsatt i Uppsala domkyrka. Talet är allmänt skryt om hur bra Gustav Vasa var. De hyllar alltså Gustav Vasa trots att han var en landsförrädare som lät tyska legoknektar mörda en hel del av sitt eget folk i bl.a. Småland. Gustav Vasa borde avrättats för sitt landsförräderi. Det minsta Svenska kyrkan kunde göra vore att hänga något framför avskedstalet så man slipper se det, men detta vägrar de. Svenska kyrkan har ju också under hundratals år många gånger förvärvat egendom på tvivelaktigt sätt. Själv tror jag att hjärnan är en sorts kvantdator men att människor är ganska lika härvidlag.

Nog med teologisk diskussion. Orsaken till att jag är emot ECT är att starkström genom hjärnan och de epileptiska anfall den orsakar omöjligt kan vara hälsosamma. I den mån någon känner sig botad av en hjärnskada så beror det på en stark placeboeffekt eller att de har ett självskadebeteende. ECT används även under tvång mot t.ex. personer som är väl informerade om vilka hjärnskador ECT ger och då är ECT både psykisk och kroppslig tortyr. Om elbehandling hade varit ett erbjudande som man kunde tacka nej till så hade jag inte varit så aktiv i kampen mot elbehandlingen, men nu ges den ofta under hot om våld eller med direkt våld. 

Om någon försökte ECT:a mig så skulle jag troligen utöva maximalt nödvärn även om det är omöjligt att vinna och man drabbas av repressalier i form av högre och mer hjärnskadlig strömstyrka så har man i alla fall kvar äran. I sådana fall har patienterna sövts ner långt innan ECT och det är naturligtvis mer hjärnskadligt. Då kan man sämre jobba mot ECT senare, så det är ett dilemma: maximalt motstånd ger ära men mer hjärnskador, att passivt gå med på ECT ger mindre hjärnskador och möjlighet att fortsätta kampen senare. Det finns patienter i Sverige som mördat personal för att få möjlighet till en rättvis rättegång. Det finns även en person i Sverige som mördat poliserna som skulle hämta honom till psykiatrin utan att de hade några sakliga skäl. Ofta feltolkas dessa fall i media som att personen inte skulle vara rationell. Funderingarna på hur man gör optimalt motstånd mot elchocker som elchockspatient går vidare. Konflikten mellan anhängarna av tvångs-ECT och motståndarna i Sverige kommer bara att öka i framtiden. Finns det någon annan lösning än inbördeskrig? Man bör ha stor inlevelseförmåga med ECT-offrens situation och tänka på hur det skulle vara att själv hämtas till psykiatrin av polisen p.g.a. falska anklagelser om psykiska problem och sedan få sin hjärna skadad. Många, t.ex. unga, luras in i psykiatrin som frivilliga och låses därefter in av påhittade skäl och utsätts för elchocker.

Strömmen vid ECT kan lätt varieras i styrka och jag har hört från f.d. ECT-personal att de ibland ger elchocker med extra hög strömstyrka (min källa vägrade då att delta men dessa elchocker utfördes då av andra). De som utför ECT tillhör ofta speciella team (insatsgrupper). Studera t.ex. vilka som sköter ECT-narkosen i Stockholm. Det är ett särskilt företag. Det är inte helt normala människor som tycker det är roligt att förstöra andra människors hjärnor. Nu sköts elchockerna ofta av team med enbart sjuksköterskor. Jag är inte imponerad av sjuksköterskors kunskaper inom ellära och nervcellsbiologi. Varför skall dessa inom detta område obildade människor få förstöra nobelpristagares, konstnärers och andra bildade personers hjärnor?

ECT har aldrig i dubbelblindtest visat sig vara effektivt. Men jag ogillar egentligen medicinens slappa vetenskapliga metodik där de inte bryr sig om att etablera orsakssamband utan nöjer sig med korrelationer. T.ex. ökar glassförsäljningen samtidigt som drunkningsolyckorna ökar, men glassen orsakar inte drunkning, utan bägge varierar beroende på hur varmt det är. Den medicinska vetenskapen går oftast inte speciellt djupt med att utreda orsakssamband till skillnad från fysiken.

Det finns ju många psykiatrer idag som är uppfostrade av nazister. En stor del av läkarkåren och militären i Sverige var nazistsympatisörer och nu är deras barn psykiatrer. Man kan förvänta sig att de har samma människosyn nu som då. De döljer det bättre nu, men jag tror inte en ECT-psykiater kan klara en fem timmar lång obruten offentlig debatt mot mig med assistenter utan att hen avslöjar att hens värdegrund står i strid med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Ge mig en direktsänd TV-debatt i fem timmar med en verksam, legitimerad psykiater som jag får välja ut och alla kommer att förstå att den läkarens legitimation borde dras in p.g.a. bristfällig vetenskap och hens människosyn. Det kan bli en hel TV-serie. Jag kan även ta en offentlig debatt med utvalda ECT-skötare och ECT-narkossjuksköterskor och troligen avslöja att de ej heller borde syssla med det de gör.

lottakemmer
2013-10-09, 07:43
#32

Om människor fick välja vart deras skattepengar gick så skulle nog inte psykiatrin få särskilt mycket. Vem vill betala för att tvångsvårdas, låsas in, drogas ner eller elchockas? Psykiatrin är inte en läkarvetenskap utan bara humbug från början till slut. Psykiatriprofessorer och överläkare inom psykiatrin borde pröva på sin egen "terapi." Den som påbörjar läkarstudier för att bli psykiater kan mycket väl ha goda intentioner från början men borde någonstans på vägen inse att detta inte håller. De som är någorlunda intelligenta gör det också och hoppar av. Som det är nu luras människor att söka hjälp av psykiatrin, men får oftast sina liv förstörda. Proteststormen växer världen över och de som jobbar inom psykiatrin borde ta sitt ansvar och hoppa av. Väldigt många psykiatriker gör det också och vittnar om de övergrepp som begås bakom stängda dörrar. De som sitter kvar och försvarar sina positioner och feta löner borde vara ganska skraja idag eftersom deras brott kommer att avslöjas, för det är ett brott att misshandla människor på det viset som sker idag, även om lagarna ännu så länge skyddar dem.

JonasDuregard
2013-10-09, 08:15
#33

#30 "Men är det värt priset att samtidigt många människor får bestående svåra minnesproblem pga ECT?"

Det enda rätta svaret är väl att det ibland är det, men oftast inte. Tyvärr finns det inget sätt att veta i förväg vem som får bestående problem, precis som med de flesta läkemedel. Depression är en dödlig sjukdom.

"Jag tycker precis som flera här ovanför att man som patient borde informeras om riskerna innan man får ECT. I mitt fall (som jag inte tror är unikt) så sa INGEN något om att man kunde få några problem. Det framhölls däremot att det var en behandling HELT utan biverkningar."

Håller helt med (som jag skrev redan i #8). Jag kanske borde förtydliga igen att jag inte har något personligt intresse av att folk får ECT. Kanske finns det fog för att ändra ordineringen av behandlingen, men jag tycker i så fall det måste grundas på balanserad fakta.

"De läkare och sjuksköterskor som jag pratat med har alla sagt att de inte vet VARFÖR eller HUR ECT hjälper, bara att många blir hjälpta. Det tycker jag inte är särskilt seriöst."

Det är ganska vanligt inom flera grenar av medicinvetenskapen. Man vet empiriskt att något har effekt men man känner inte tilll den exakta verkningsmekansimen. Om ECT finns ett par bra hypoteser men inget säkert svar.

#32 "Vem vill betala för att tvångsvårdas, låsas in, drogas ner eller elchockas? "

Är det din bild att det är det enda psykiatrin sysslar med? 🤔

"Som det är nu luras människor att söka hjälp av psykiatrin, men får oftast sina liv förstörda."

"Oftast sina liv förstörda"? Kom igen, var har du läst det där tramset.

JonasDuregard
2013-10-09, 08:40
#34

#30 "Argumentet att det då inte kan vara av ekonomiska skäl som ECT används så mycket vill jag bara bemöta att det är ju mycket billigare att bara lägga patienter på bårar i ett löpande band och köra ECT än att erbjuda terapi/samtal."

Det är ett mycket bättre argument än att det skulle vara planerande ondska och girighet som ligger bakom. Vården strävar hela tiden efter att ge bästa möjliga vård med begränsade resurser, det vet vi. Tyvärr betyder det att man inte alltid kan ge den absolut bästa vården utan ibland får nöja sig med vård som är kostnadseffektiv 😕. Jag önskar att det inte var så men det är svårt att se hur man skulle kunna ändra det.

En sak man kan säga om ECT är att det är dyrare än att bara behandla med psykofarmaka, anledningen till att man ändå bekostar det är att det ofta är mycket effektivare för att häva djupa depressioner. Jag har inga exakta siffror men det krävs ändå en hel del personal inklusive specialistläkare, så om det bara gällde att minimera kostnaderna utan hänsyn till behandlingen effektivitet borde man tagit bort ECT.

Psykoterapi är ofta bra, men även med oändliga resurser skulle det inte helt kunna ersätta ECT. Är man mitt i en riktigt djup depression till exempel så kan en terapeut sällan nå fram till en patienten.

MOBiL
2013-10-09, 10:50
#35

Elchocksbranschen tjänar pengar. Bl.a. finns det få ECT-apparattillverkare och de har monopol. Jag har försökt att föra en intellektuell debatt med ECT-maskinstillverkarna men det är omöjligt ty de svarar inte. Det finns en nordisk förening (snarare sekt) för ECT-förespråkare http://NACT.se och de anordnar konferenser på lyxhotell. Man kan kolla upp ECT-psykiatrernas inkomster och se vilka hus de har och antal lyxbilar. Jag har försökt diskutera med ECT-psykiatrer på Twitter men de får raseriutbrott efter kort tid och blockerar en.

[Starman]
2013-10-15, 00:16
#36

lottakemmer: Nyreggad användare, enda inlägget som gjorts har syftat till att miskreditera psykiatrisk behandling och psykiatri överlag. Det luktar scientolog långa vägar.

______________

Varför sprider TS scientologreklam från början, förresten? DivinA: Är du scientolog? Varför hjälper du denna sekt med reklam?

blackfriday
2013-10-15, 07:19
#37

Nu har jag iofs aldrig genomgått ECT behandling, men känner de som har gjort och kan vittna om minnesförlust bland annat. Så det är inte taget ur luften.

Förr använde psykiatrin sk insulinbehandling också. Det syftade till att försätta patienten i koma en stund för att "lugna ner" denne.

[Olaf]
2013-10-15, 09:42
#38

#36 Så alla som ifrågasätter elchocker och psykiatrin är scientologer? Då måste världen vara knökfull med scientologer för det är många högutbildade kloka människor som ställer sig starkt kritiska vare sig det gäller elchocker eller den moderna psykiatrin. Det där är ett urgammalt trick du kör med. Att misskreditera folk genom att sätta stämpel på dom. "Dom som pysslar med örter är häxor" "Han är nog bara kommunist". Är alla som av egen erfarenhet kritiserar elchocker också scientologer? Du verkar dra den slutsatsen. Försök att hålla dig till sakfrågan utan att pådyvla folk saker. Minnesförlust är det väl ingen människa som gillar. Att dessutom bli tvingad till en behandling som ger minnesförlust…. Oj jag yttrade mig…jag är nog scientolog utan att veta om det.

JonasDuregard
2013-10-15, 10:09
#39

#36 "Så alla som ifrågasätter elchocker och psykiatrin är scientologer?"

Det var inte riktigt vad starman skrev eller hur? 

Jag ifrågasätter till exempel psykiatrin på många punkter men jag är inte scientolog. Jag tror inte heller att DivinA är det, jag förutsätter att hen inte ens kände till att materialet hen länkar till kom från scientologerna - eftersom de anstränger sig så för att dölja det.

Men flera inlägg här är som klippta rakt ur scientologernas kursmaterial (lottakemmers inlägg #32 till exempel). Det gör det så klart varken mer eller mindre sant, men jag tycker åtminstone det är intressant att veta vilka organisationer det är som står bakom information för att kunna bedöma dess neutralitet. Visst finns det problem i psykiatrin, men den här skrämselpropagandan har ingenting med det att göra.

"Oj jag yttrade mig…jag är nog scientolog utan att veta om det."

Det tror jag inte. Du hakar nog bara på deras kampanj av oppurtunistiska skäl. En chans att svartmåla något som du redan bestämt dig för att du inte gillar.

[Olaf]
2013-10-15, 10:13
#40

Jag hakar inte på av opportunistiska skäl. Sluta fåna dig. Jag var engagerad i det här redan på 70 talet. Jag har levt nära psykiatrin sen barnsben kan man säga.

JonasDuregard
2013-10-15, 10:44
#41

#40 Det var väl det jag sa. Det är något du inte gillar sedan tidigare, att just scientologerna råkar dyka upp som en slags bundsförvant är en ren tillfällighet.

[Olaf]
2013-10-15, 10:57
#42

#41 Suck.

[Starman]
2013-10-15, 11:58
#43

Olaf

Gå tillbaka till skolbänken, du kan uppenbarligen inte läsa ordentligt.

lottakemmer
2013-10-15, 12:07
#44

Vilken religion jag har har väl inget med det jag skriver att göra? Om jag var katolik, jude eller muslim, vad spelar det för roll? Jag trodde vi hade religionsfrihet i det här landet. Det som händer inom psykiatrin lär inte förändras bara för att du går till personangrepp. Jag har sett alltför många människor som blivit skadade av psykiatrins metoder för att tiga. Att ECT ger hjärnskador är det inte bara jag som påstår. Att psykofarmaka kan orsaka självmord, personlighetsförändringar och våld vet du nog lika bra som jag. I USA har man infört varningstext på förpackningar med sådan medicin. Om du försvarar psykiatrin så ge mig då någonting som är bra med den.

[Starman]
2013-10-15, 12:28
#45

#44

Det spelar mycket stor roll att du är scientolog. Förstår du inte varför så beror det på att du är scientolog.

[Starman]
2013-10-15, 12:35
#46

För er andra, som inte är scientologer och således har en chans att förstå varför det spelar roll, så kan vi ju börja med att påpeka att scientologer har som uppgift att värva nya medlemmar till sekten.

Ingen annan "religion" erbjuder "alternativ till psykiatri".

De andra religionerna hyser inga aversioner mot psykiatri eftersom de inte har något emot att människor får hjälp med sin psykiska ohälsa.

Scientologerna vill att människor som har problem går med i deras sekt, eftersom människor med psykiska problem ofta är lätta att manipulera och kontrollera, och scientologerna som rörelse är helt och hållet beroende av lättmanipulerade och lättkontrollerade hantlangare.

Därför spelar det stor roll att lottakemmer är scientolog. Hen vill alltså få människor med psykiska problem att misstro psykiatrin och söka sig till "alternativ", och där står scientologerna som med öppna armar redo att suga in de psykiskt sköra i sekten.

grandma
2013-10-15, 12:41
#47

Som helt plötsligt dök upp igen.  En Sockpuppet? Funderar

   "   Att alltid vara en liten smula barn, det är att vara verkligt vuxen. "

                           // Nalle Puh// 

vallhund
2013-10-22, 14:58
#48

Det var länge sedan jag läste så mycket rappakalja om psykiatri, ect, tvångsvård etc…

Jag disskuterar gärna ect, psykiatrisk vård, både frivillig o tvångsvård samt psykofarmaka med personer som har ett hum om vad det handlar om o som stödjer sig på oberoende forskning. Dit hör inte länkar till scientologer eller Torbjörn Sassersson. Lämpligtvis finner ni likasinnade med förvrängd verklighetsuppfattning på diverse sajter som ägnar sig åt konspirationsteorier.

Vi lever inte i en perfekt värld o har aldrig gjort. Katatoniska depressioner o akuta psykoser hävs inte med hjälp av samtal/psykoterapi, oavsett om vi nu skulle ha tillräckligt många välutbildade personer, vilket vi inte har. Ibland behövs andra ingripanden. Ja ect kan leda till både övergående o permanenta minnesförluster, det har ingen hymlat om mig veterligen.

Lyxhotell? Visa mig en enda medicinsk kongress som sker på vandrarhem.

Btw, i Stockholms läns landsting utförs ect av landstingsanställd personal.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

[Olaf]
2013-10-22, 20:50
#49

Så du menar att TS som startat tråden och själv utsatts för elchocker och bara pratat rappakalja? Du kanske skulle ödmjuka dig och lyssna lite på personer som själva varit där istället för att stövla in på höga hästar som någon slags von oben typ. Samma sak vill jag säga till Jonas duregard som har den goda smaken att vara vitsig om vattenfall och elchocker med fet skrattgubbe.(#24) Har du/ni läst Solskuggas hjärtskärande redogörelse ( #7) Hon var inte självmordsbenägen och var med på att läggas in ändå tvingade dom henne till elchock. Vilket gav konsekvenser för hennes liv därefter.Men nu är hon inte en slipad skeptiker så hennes vittnesmål kanske inte räknas? Rappakalja? Empati var ordet *host*

JonasDuregard
2013-10-22, 21:07
#50

#49 Att du är arg och otrevlig gör dig inte mer trovärdig.

Jag har empati med alla som är sjuka och alla som blivit skadade av ECT eller av något annat. Det betyder inte att jag håller med om allt de säger, eller att jag hatar psykiatriker.

Tycker du att något av det jag skrivit är fel?

Om du bara har invändningar mot min personlighet kan du kanske hålla inne på dem. Att du tycker illa om mig på det stora hela vet jag redan, och jag tycker inte om dig heller. Men vi behöver kanske inte påminna varandra om det varje dag? Framför allt tänker jag att det blir tröttsamt för alla andra att ständigt ta del av dina frustrerade utbrott och mina sarkastiska svar om vart annat.

[Olaf]
2013-10-22, 21:25
#51

#50 Hatar inte heller psykiatriker. Men jag KAN ändå vara kritisk till hur folk behandlas. Och den kritiken delar jag även med en familjemedlem som just är psykiatiker. Det där sista håller jag med om. Dina och mina utbrott (vissa lite taskigt maskerade bakom sarkasm) kan vi bespara de andra. Jag har sagt mitt.

JonasDuregard
2013-10-22, 21:53
#52

#51 "Hatar inte heller psykiatriker."

Det var inte vad jag menade, men till exempel #32 gör väl det.

"Men jag KAN ändå vara kritisk till hur folk behandlas."

Som jag är.

vallhund
2013-10-23, 07:12
#53

#49 m.fl. inlägg.

Var har jag påstått att det TS skriver är rappakalja? Självklart har jag läst alla inlägg innan jag svarar. Jag har inte ifrågasatt #7s upplevelse av vården, har dock svårt att tro att förfarandet med att ge ect under tvång så som det beskrevs är speciellt vanligt.

Självklart skall all vård ifrågasättas/kritiseras o utvärderas, precis som all annan offentlig verksamhet som bekostas av allas våra skatter.

Att du har en familjemedlem som är psykiatriker gör dig inte till sakkunnig i frågan.

Länken i #7 handlar om ect vid schizofreni vilket är väldigt OT eftersom det inte används för att förbättra livet för den gruppen människor.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Dentaku
2013-10-24, 21:53
#54

Minnesstörningar är väl en välkänd biverkning vid ECT och det är viktigt att man som patient informeras om den innan behandling. Dock känner jag själv bara personer som fått tillfälliga problem, i övrig har de haft oerhört stor nytta av ECT.

Dessutom får man inte glömma att psykisk sjukdom, exempelvis djupa depressioner, i sig kan ge kognitiva nedsättningar som kan kvarstå ett långt tag efter att man mår bättre. Jag har själv aldrig genomgått ECT men har ändå oerhört dåligt minne efter mina sjukdomsperioder, och ibland refererar folk till händelser tidigare i mitt liv som jag inte för mitt liv kan komma ihåg. Trist, men det viktigaste är ändå att psykiatrin hjälpt mig så att jag faktiskt mår bra nu.

"Sometimes you have to be a high-riding bitch to survive. Sometimes being a bitch is all a woman has to hang on to."

Magisk
2013-11-06, 11:22
#55

Jag har fått ECT i somras. Jag har svårt med närminnet sen dess och då fick jag bara 5 behandlingar.

Medarbetare på Anhörig.
Skrattar

Mrjag
2014-03-09, 08:33
#56

Det är svårt att säga nej till ECT när hela personalen på ett sjukhus berättar hur "bra" ECT är. Är det verkligen värt att ta risken att eliminera ens minne (och liv)? Jag antar att ECT "fungerar" eftersom metoden förstör hjärnan så att patienten inte kan komma ihåg sitt problem. En riktigt brutal metod med andra ord.

[Borttaget]
[Borttaget] 
2014-03-09, 09:39
#57

Inlägget är borttaget

litenvovve
2014-03-13, 22:15
#58

Jag har nyligen påbörjat en ECT-behandling och har enbart gjort 2 behandlingar hittills.

Jag är inlagd på tvångsvård och efter att ingenting alls blivit bättre på de tre månaderna jag varit här, trots bra medicinering av kunnig personal rekommenderade dem ECT. Det verkade som en sista utväg då jag lider av mycket suicidtankar och är väldigt självdestruktiv.
Personalen på avdelningen talade sååå gott om denna behandling och efter många tvekanden så valde jag att prova. Googlade lite snabbt på vad det innebar men eftersom jag inte vet hur jag skall lösa problemen så valde jag att inte lita på vad jag läste.

Efter dessa två behandlingarna har närminnet förrändrats något enormt. Den senaste veckan finns inte kvar i huvudet alls och jag minns inte heller att jag har dåligt minne vilket i sin tur leder till många missförstånd. Så vårdens "säkra kort" kanske inte alltid är det bästa. Jag är oerhört skeptisk och kommer starkt överväga andra möjligheter än ECT-behandlingar.

Men sen är det ju så, att ju mer man läser om denna behandling, desto mer tveksam blir man.

Mrjag
2014-03-15, 08:14
#59

Kan du avbryta ECT-behandlingarna så rekommenderar jag att du gör det litenvovve. Det där med att lita på sjukhus-personalen vad gäller ECT är inte ett säkert kort. Man kan fråga sig om de själva skulle vilja ha ECT. Men t.o.m. det är en dålig lösning. Ingen förtjänar ECT. Om man nämner kritiska inlägg på internet så viftas den kritiken bort som "okunnighet", "fördomar" "sekter" osv. Jag undrar vem som är en sekt egentligen?

peterularsson
2021-08-25, 21:18
#60

Verkligen hemskt att höra DivinA.

Tyvärr är det många som har fått skador av ECT-behandlingar:
[https://www.elchocker.se/]()

Det finns en obehaglig baksida.

Jag tycker att de som mår dåligt skall få riktig hjälp istället, satsa på alternativa behandlingar.

Vad tycker du om denna artikel?
[https://www.elchocker.se/hur-ma-battre/]()

Lycka till vidare!

Kostnadsfri hjälp att anmäla dina skador från Elchocker, ECT-behandlingar. Hundratals vittnesmål, filmer, artiklar och vetenskapliga studier!
Upp till toppen