Etikettsymtom
Läst 3633 ggr
solicte
2015-12-11, 11:02

Under utredning? Köpberoende, bipolär, adhd

Hej, Någon mer som är under pågående utredning och vill bolla lite tankar/funderingar? Skriv väldigt gärna meddelande till mig eller här i tråden. Jag har efter ett gigantiskt "köpmani-utbrott" slutat akut med sertralin och går nu hos specialistpsykiatrin för utredning. Har alltid känt mig "annorlunda" men har klarat mig hyfsat igenom livet. Gått högskoleutbildning, har ett bra jobb, 2 barn, villa, allt det där. Dock har jag haft 3 depressiva perioder när jag ätit sertralin (bland annat förlossningsdepression) vilket i sin tur (nu med facit i hand) har resulterat i olika former av manier. Har även en hel del adhd problematik och tankarna snurrar. Psykologen och läkaren vill att jag tar Quetiapin redan nu innan ev. diagnos är satt men jag "vågar" inte. Är ovanpå allt otroligt hypokondrisk och väldigt misstänksam; kan medicinen verkligen hjälpa, vilka biverkningar osv. Har två barn varav den ena har diagnos högfunderande autism (samt ev. adhd och tvångsbeteende).

  • Redigerat 2021-04-23, 21:29 av Lia
2Sirius
2017-03-29, 15:50
#1

Hej :) Får så många tankar, att jag knappt vet var jag ska börja. :) Finns helt klart exempel på där medeciner har hjälpt, så att de kunnat, så som min egen filosofi har varit. Komma igång, må bättre, reda upp sitt liv… För att därifrån beroénde på besvär och omständigheter, kunna sluta. Har själv ännu inte nått den nivån, där jag mer linjärt kunnat arbeta mig uppåt… Inte helt rätt medecin och biverkningar, har varit orsak till att måendet, under längre episoder åkt berg ochbdal-bana. I svackorna har mer rasat, än vad jag reste under förregåénde topp. Är inte bekant med den medecinen, men min erfarenhet, är att de flesta jag provat, har gett besvär bara under tiden man tar den. Har själv fört på tal att få prova "Sertralin", då det är en av de få jag har kvar att prova, som skulle kunna hjälpa mig. Är den tror du, som Lamotrigin, som vid för hög dos ger maniska drag, elr mer att vissa inte tål den?

!ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ?ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Helaina
2017-04-07, 21:19
#2

Lamotrogin är stämningsstabiliserande och funkar som skydd mot depressioner. Sertralin är ett typiskt andidepressivum som kan trigga igång en mani om man har en bipolaritet i grunden. Lamotrigin kan ge hudutslag och då ska man sluta med den men den används ofta vid bipolär sjukdom så inget som kan trigga igång en mani alltså.

2Sirius
2017-06-14, 22:49
#3

Ja, mediciner ter sig olika hos olika människor också… Min Läkare medgav att överdosering av Lamotrigin kunde ge mani eller maniska drag, då jag frågade, efter att själv misstänkt det Hudutslag av Lamotrin fick jag också, det kan bero, både på fabrikat och ifall man ökar dosen för snabbt. Jag fick utslag av Ratiopharm, men inte av Actavis.

!ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ?ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Upp till toppen