Mani/hypomani

Mixade episoder

2016-08-21 01:21 #0 av: Cheapo

Hej! Har lite frågor som mixade episoder:

1. Är det så att man istället för en hypoman episod kan ha mixade episoder?

2. Just nu mår jag bra och har en bra medicinering, men innan jag blev insatt på den hade jag i perioder, ca två veckors tid, där jag pendlade oerhört mycket varje dag. Jag kunde ha euforikänslor ena timmen för att i nästa ligga helt apatisk i sängen. Jag kunde vara social för att sedan bli så irriterad och arg att jag inte längre kunde umgås med folk. I dessa perioder har jag även haft, under kortare stunder, typ en timme, känsla av att vara både hypoman och deprimerad samtidigt. Jag vill då dö samtidigt som det känns som att det kryper myror innanför huden och i mitt huvud är allt totalkaos och jag kan inte koncentrera mig och det känns på riktigt som att jag håller på att delas i mitten för känslorna tar sönder mig. Hur som, är detta en mixed episod? Har aldrig kommit för att fråga min läkare om det, men han vet om att jag har dessa problem.

Anmäl
2016-09-02 11:35 #1 av: ProvinsiaRivers

Kan inte svara på om man kan det istället för hypomani...

Men jag har personligen mixade perioder då och då. Under samma dag också. Skitjobbigt. Man känner sig smått galen. Tar oerhört på krafterna. Tror det kallas även rapid cycling. Innan medicinen kunde jag dock vara hypomanisk i veckor och 2 ggr var jag det i flera månader som ledde till total krasch.

Anmäl
2016-09-13 23:10 #2 av: Grynolf

Hej! 

Jag har, precis som du beskriver, "mixade episoder" dagligen. Mitt grundläge består dock av att jag är väldigt depressiv, och sen på detta kan jag även bli oerhört irriterad, euforisk,  sakna konsekvenstänk osv. osv. När jag fick diagnosen så kände jag verkligen inte igen mig i den, just för att det annars verkar vara så svart och vitt, men tydligen så kan man vara precis som dig och mig. Jag har varken bipolär sjukdom typ 1 eller 2, utan Cyklotymi, kolla upp det om du inte redan kände till den typen! :)

Ta hand om dig och hoppas att allting klarnar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.