Mani/hypomani

Hypomani

2014-09-24 22:09 #0 av: IaMiaMaria

Jag är inne i ett hypomant tillstånd och är så otroligt rastlös. Spelar ingen roll vad jag gör tycker jag, jag kan inte varva ner,

Såå tänkte höra med er om ni har något tips förutom mediciner på vad jag kan göra för att komma till ro och sova och vara mindre rastlös på dagarna.

Anmäl
2014-11-21 00:21 #1 av: solskugga

Jag brukar väl oftast (på kvällarna iaf) ta till mediner för att ö.h.t kunna somna alls...

Men annars så brukar jag försöka agna mig åt något som kräver djup koncentration. I mitt fall så är det ofta komplicerade bildbearbetningar/bildredigering. Med en massa detaljer att koncentrera sig på så är det lite lättare att låta bli att "klättra på väggarna". Hoppas du kan hitta din grej. Pussel, stickning, what ever.

Annars är träning också rätt bra, för mig iaf. Får göra av med all extra energi o efteråt gör ansträngningen att åtminstone jag blir lite lugnare.

(Jag har t.o.m. - INTE att rekommendera, men det funkade för mig när jag absolut inte alls kunde somna - tagit all min sömnmedicin och sen gett mig ut och joggat mitt i natten... Sen har jag kunnat somna...)

Men hypomani ÄR verkligen ett jobbigt tillstånd! Inte alls det "glädjerus" som många beskriver...

Anmäl
2015-02-09 14:38 #2 av: graleh

Jag tar insomningspilla Zolpidem till natten, 5mg. Fungerar bra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.