Tipstråden

När ni fick er diagnos

2014-04-04 18:44 #0 av: Lia

Hur gick det till när ni fick er diagnos?

Jag har en läkare som jag träffat 3 gånger. Nyligen fick jag beviljat sjukskrivning via min psykolog pga depression (från min borderline). Men när intyget kom stod det som orsak "bipolär sjukdom, emotionellt instabil personlighetsstörning". Ja, den andra stämmer ju. Men inte bipolär sjukdom. Så jag ringde upp läkaren, för det där har ju inte jag. Så tyckte han att jag visade tendenser på bipolär sjukdom typ 2 (efter att ha pratat med mig 3 ggr á 15 min). Och det där var ju inte så viktigt, vad som stod i mina papper inte. Och sen att litium hjälper mig lite visade tydligen på att det skulle vara bipolär, trots att man medicinerar med samma preparat för borderline.

Nej, jag känner mig överkörd och jag fattar ingenting just nu. Ska man inte genomgå en undersökning? Jag som trodde att det tog tid att få en sådan diagnos, inte bara ett futtigt uttalande från en 72-årig läkare som inte tar en på allvar. Jo, tack, jag klarar mig med min borderline, det räcker där. Och det vore fint ifall jag fick veta vad jag "lider av" innan skolan får det... Jag anser inte att jag är bipolär, inte ens typ 2!

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2014-04-06 18:58 #1 av: Francias

Hej!

Jag fick min diagnos bipolär typ 2, samtidigt fick jag också diagnoserna social fobi, agorafobi och paniksyndrom.

Hur det gick till... Ja, jag fick träffa en läkare i 40-års åldern, han ställde lite frågor, vad det fanns för psykiska sjukdomar i släkten (det är bl.a. bipolär sjukdom, schizofreni, autism och en helvetes massa annat.) Han ställde i princip samma frågor som kuratorn jag hade träffat nån månad tidigare som gjort en psykanalys på mig. Efter 45 minuters samtal med en läkare jag aldrig hade träffat tidigare, så pang bom fick jag fyra diagnoser, och på det en medicin (Zyplexa) som gör att jag går upp i vikt... :(

Var en aning skeptisk mot bipolär diagnosen först, och tänkte: "Men jag har ju inga maniska perioder." Men nu har det gått några veckor, och det känns som pusselbitarna börjar falla på plats.

Anmäl
2014-04-06 19:01 #2 av: Lia

#1 Jo, det var väldigt snabbt gjort måste jag säga! Dock blev du i alla fall utredd. Jag bara "råkade" få veta att det är det jag "har"... Så det känns ju inte riktigt rätt Funderar

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2014-04-06 19:12 #3 av: Francias

Mycket märkligt! Har du begärt om att få bli utredd, av en annan läkare? Eller att det börjar göras en utredning med kurator eller psykolog först och främst.

Anmäl
2014-04-06 19:27 #4 av: Lia

#3 Nu har jag varit sjuk, men på måndag ska jag ringa min gamla behandlare och be henne att utreda mig så att jag antingen kan få diagnosen eller bevisa för honom att jag inte har den.

Hålan jag bor i gör inte mycket för patienterna, så man får mest tacka och buga för det man får här...

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.