Tipstråden

sjukersättning

2014-01-13 22:32 #0 av: Aloe.Vera

har ganska nyligen fått diagnosen bipolär typ 2.. kan man gå i skola utan scn och får sjukersättning istället?.. känner att det går lättare i skolan än jobba 8 h.. blir snabbt utbränd då.... vad gör man.. 

Anmäl
2014-01-13 22:40 #1 av: VännerVännerVänner

Jag är också sjukpensionär!!!!!!!!

Hej! Mia heter jag är 43 år och bor i Ljungby, som ligger i Kronobergs län som ligger i landskapet Småland. Har aldrig haft några riktiga vänner att umgås med egentligen pga blyghet, funktionshinder och svårt att träffa nytt folk, utvecklingstörning, asperger, autism m.m.

Mina intressen är musik, film, tv-serier, datorer, spel(dator), fotografera och hundar, träna, djur och natur, träffa nya vänner, IRL, Har djur m.m. Bor med min man och våra två barn på landet

Vill gärna komma i kontakt med nån som kanske har liknande intressen. Om detta verkar intressant så skicka gärna i väg ett PM. Spelar ingen roll om du är kille eller tjej!

Hoppas att ni hör av er!

Med vänlig hälsning. Mia.

E-mail: golda@home.se

MINA SVAR:!

Mall: golda@home.se

Namn/smeknamn: Maria / Mia

Kön: Kvinna

Bor: Ljungby, Kronobergs län, Småland

Ålder: 43 år

Intressen: Träning, Promenader, Träffa nya vänner, Irl, Friskvård, Hundar, Vara ute m.m.

Tränar: Allt möjligt som gör mig glad m.m.

Övrigt: Har en bra dag och den kommer inte åter.

Söker vänner i åldern: 35 - 100 år.

Anmäl
2014-01-16 13:04 #2 av: Aloe.Vera

ja sjukpensionär är jag inte.. frågade om sjukersättning om man går i skolan men men ..hihihih någon som har koll på detta?

Anmäl
2014-01-16 16:41 #3 av: Garm

För det första är sjukersättning inte lätt att få, för det andra måste man ha haft sjukersättning ett år innan man kan få prova på att studera utan att förlora rätten till ersättning. Man måste dock ha vilande sjukersättning, vilket betyder att du då måste ansöka om studiestöd från CSN.

(För övrigt är sjukersättning det nya ordet för sjukpension)

Anmäl
2014-01-17 09:47 #4 av: Aloe.Vera

du behöver inte vara så taskig i dit sätt att skriva..

sjukpension.. men då har du tänk för livet.?. jag tänkte en viss period..men det kanske heter så då också.. Glad

tyvärr kan man inte alltid veta allt ,därför frågar jag också..skitsamma googlar istället på de.

Anmäl
2014-01-17 12:41 #5 av: Garm

Jag är inte det minsta taskig i mitt sätt att skriva, men jag ber om ursäkt om det uppfattades så.


Jag tror inte det finns tidsbegränsad sjukersättning längre, men jag är inte säker. Hör med Försäkringakassan, det är nog det lättaste sättet att få reda på hur det ligger till. Om inte står det nog iaf lite om det på deras hemsida Glad

Anmäl
2014-01-17 23:58 #6 av: millib

Du menar kanske sjukskrivning?

Man kan studera när man är sjukskriven om man kan utbilda sig till ett annat yrke som man kan arbeta med.

Blir man sjukskriven för man en handläggare på försäkringskassan, den personen kan du höra med om du kan studera under din sjukskrivning.

Att studera endast under hela livet och gå på någon form av sjukpennig går nog inte... Då lär man bli sjukpensionär som de över har skrivit.

Anmäl
2014-01-18 00:01 #7 av: millib

Vill också tillägga, att det där med att använda "rätt" ord är jättesvårt.
Man lär sig med tiden vad som heter vad och vad som gäller när...

Hoppas du kan känna dig mer väl bemött här i framtiden för jag hoppas verkligen att detta är ett forum för att stötta!

Anmäl
2014-01-18 20:34 #8 av: Aloe.Vera

tack för stödet millib   , ja det måste nog vara sjukskrivning jag tänker på, alltså under studietiden..självklart är ju detta en period så det blir ju inte pension ju ..

sjukskrivning och ersättning under tiden man är sjukskriven..det var nog det jag tänkte på..

ja jo, tyckte det lät lite hårt att döma, ''för det första bla bla ''och ''för det andra bla bla''..  men det var kanske bara jag som upplevde det som taskigt.. såg inte detta som något stöd i något av det jag frågade efter.

gick tyvärr ur gruppen, här försöker man vara öppen men får bara skit för det.. tar för mycket av min energi när jag redan mår som jag gör..

ska ordna det med sjukskrivning tack ännu en gång millib 

Anmäl
2014-01-20 09:43 #9 av: millib

Ja och kolla upp det ordentligt, ring en studenthandläggare ör vad det heter på den skola du vill studera på de kan ge dig svaren om ersättning.

Anmäl
2014-01-26 22:10 #10 av: Anna4077

Åh det är så snurrigt med olika ersättningar. Vet inte hur många timmar jag satt i telefon med olika myndigheter för att få lite klarhet. Bäst är att göra som några har skrivit att ringa försäkringskassan och helt enkelt berätta din situation och fråga hur du ska gå tillväga. Man kan även kolla på nätet där står det mycket om studier och ev ersättningar. Tex om man inte kan studera hel eller halvtid osv. Bäst är nog ändå att ringa. Hoppas du får ordning på allt. Lycka till

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.