Sjukhus

(astrocyt.blogspot.se) En etikett på ditt lidande

2013-11-15 22:25 #0 av: PEwhite

"E tog en överdos och hamnade så småningom på psyket, på min avdelning. de sa att hon led av depression/ångest och hon blev utskriven efter nån vecka.

några månader senare var jag inlagd igen och jag träffade henne i rökrutan. hon hade tagit en överdos igen och var inlagd. denna gången fick hon diagnosen bipolär sjukdom och medicin mot detta. hon hade sagt till läkaren "ena dagen känner jag mig deprimerad, nästa dag arg, dagen därpå glad". detta betyder knappast att man har bipolär sjukdom. om detta är de enda symtomen så uppfyller man inte kriterierna; detta vet alla som kan något om bipolär sjukdom. läkaren vet ju också detta. men de vill så gärna sätta en diagnos. allt måste placeras i ett fack.  

några dagar efter att hon berättat detta för mig gjorde hon ett besök på öppenvården. läkaren där hade genast sagt till henne: "vi skulle inte sätta diagnosen bipolär på dig, vi skulle säga att du är borderline". Första mötet. Ingen undersökning. bara sätta en diagnos. eftersom du är ung och tjej och har ett självskadebeteende så är du borderline.

så resonerar de ofta. diagnoser sätts hit och dit och patienten blir den som lider."
http://astrocyt.blogspot.se/2013/11/en-etikett-pa-ditt-lidande-tar-bara-en.html


http://astrocyt.blogspot.se Den mest läsvärda bloggen jag har stött på tror jag. Älskar hennes författarstil.

Anmäl
2013-11-16 14:29 #1 av: DivinA

Bra inlägg

Sajtvärd på http://sallskapskaniner.ifokus.se/ Sajtvärd på http://bipolarsjukdom.ifokus.se Medarbetare på http://djurskydd.ifokus.se
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.