Mediciner

Nån som vet?

2013-11-08 22:04 #0 av: tessbess

Hej!

Jag har bipolär sjukdom bland annat och äter lamotrigin och paroxetin, Nu ska jag också börja äta voxra och min fråga är då.

Hur funkar denna medicin?

Är det mkt biverkningar?

Blir man onödigt speedad så det blir till ångest istället?

Skulle vara jätte tacksam för svar!

Anmäl
2013-11-09 05:16 #1 av: PEwhite

Jag tar lamotrigin bland annat, men jag har ingen koll på de andra läkemedlen du skrev upp...

Läkaren som skriver ut medicinerna är förpliktigad att kolla upp och informera en om hur medicinerna kommer att verka OCH samverka. Vanliga bieffekter typ. I mitt fall var de lite slarviga. 

En apotekare berättade att lamotriginet hämmar funktionerna av många av mina piller. Sen så kostar ju medicin skjortan också. Tummen upp

Anmäl
2013-11-10 18:11 #2 av: tessbess


ok jo det har min läkare inte gjort i vanlig ordning, så får hoppas mer på apoteket då.Oberörd

Anmäl
2013-11-19 11:17 #3 av: DivinA

Lamotrigin är det enda jag är insatt i....

Sajtvärd på http://sallskapskaniner.ifokus.se/ Sajtvärd på http://bipolarsjukdom.ifokus.se Medarbetare på http://djurskydd.ifokus.se
Anmäl
2013-11-19 23:36 #4 av: Jajje95

Jag har ätit Paroxetin i ett år nu, även Lyrica. För en vecka sedan slutade jag med Paroxetin och började med Lamotrigin istället eftersom den inte hjälpte. Vad jag vet ska Paroxetin fungera bättre på "tillfälliga" depressioner och inte manidepression. Det var vad min läkare sa iaf. Biverkningar för Paroxetin har jag själv aldrig upplevt, men den har ju inte häller hjälpt på mig. När man börjar ta Paroxetin kan man bli väldigt nere i ca två veckor, mycket ångest och risk för självskadebeteénde. När jag började äta den var min mamma tvungen att ta ledigt då jag inte kunde vara själv. 
Jag har precis börjat med Lamotrigin men kan inte påstå att jag känner av några biverkningar, eventuellt seg och glömsk. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.