Etikettpsykos
Läst 3911 ggr
Croctaiil
2016-09-18, 11:27

Gränspsykos

Hur får man en gränspsykos? Hur beter man sig och märker man de själv? Jag harborderline, adhd och antisocial personlighetsstörning och mår just nu psykiskt dåligt, är jag i riskzonen? Måste man få alla de "klassiska" symptomen? Jag äter fluanxol (antipsykotisk) och vad händer om jag tvärt slutar, ökar då risken för gränspsykos? Min mamma märker skillnad på mig hur jag pratat men känner inget speciellt själv. Måste man få vanföreställningar och vilken typ av vanföreställningar kan man få? Märker man de själv? Vad innebär de att vara manisk? Jag kan ofta känna mig jätteglad och får massa idéer sen skiftar de, men är de manisk eller bara minborderline. Skillnaden är att jag när jag har mitt bra humör så är de mkt bättre än vanligt. Kan komma fler frågor, de rör sig mkt i mitt huvud. Tacksam för alla svar.

IaMiaMaria
2016-09-19, 11:01
#1

Hur man får en, det kan jag inte svara på och förmodligen ingen läkare heller. Men har man tex borderline så ökar ju risken för gränspsykotiska symtom.

Det kan vara att man känner sig förföljd, hör röster mm men att man ändå har någon slags verklighetsförankring. Upplevelserna är väldigt verkliga och kan vara hemska och ger ofta ökad ångest. Men man är inte helt bort i sin psykotiska bubbla och lever ett helt annat liv utan man funkar skapligt i vardagen också.

Om du äter antipsykotisk medicin för att du haft psykos eller gränspsykotiska symtom så ökar risken om du slutar tvärt. Man ska inte sluta tvärt med psykmediciner och absolut inte utan att ha pratat med läkare innan.

//Maria Everything will be okay in the end, if it´s not okay it´s not the end.
Upp till toppen