Etikettbehandling
Läst 1869 ggr
dragonstar
2014-07-21, 16:42

Måste bara skriva av mig!

Jag och sambon har börjat prata om att skaffa barn och bestämt att vi ska börja förbereda med alla mediciner nu.

Jag bokade en tid till Psyk och sa då att de gällde planering av graviditet. När jag kommer dit möts jag av en kvinna som inte tar i handen och verkar rätt ointresserad. När sambon följer med in så säger hon lite bittert "Vad gör du här?". Jag berättar att jag och sambon vill planera för barn och att jag därför tycker han bör sitta med på mötet. de rör ju faktiskt honom med.

Hon frågar vad för medicin jag äter och slår i FASS. "Ja Lamotrigin måste tas bort, ger allvarliga skador" Jag frågar vad för sorts skador då jag gärna inte vill ta bort den medicinen, men det visste hon inte. "Du kan läsa i FASS själv". Men det står kontakta läkare….. Sen säger hon att Buspiron ska bort. Ja okej och att Sertralinet kan vara kvar men de bör sänkas. Jag frågar vad de kan ge för skador och hon säger "jag vet inte". De måste man ringa tillverkaren om.

Sen säger hon att jag inte ska börja ta bort mediciner innan vi planerar att bli gravida. Jag försöker säga att jag är ju här för att jag planerar. Frågar hur lång tid de kan ta att trappa ner och ta bort mediciner och hon svarar "jag vet inte". Jag frågar men på ett ungefär, en månad eller ett år. Och då skruvar hon på sig och säger att jag pressar henne och att hon inte kan ta ansvar för detta. Frågar vad hon kan säga då detta börjar kännas löjligt. Hennes svar är att jag behöver träffa en läkare regelbundet under hösten som kan avgöra hur man ska göra med graviditeten. Frågar varför jag inte fått samma läkare som innan. Men den läkaren fanns tydligen inte kvar, frågar om när de kommer en läkare som de vet stannar lite längre. Men de visste hon inte. Sen sa hon att hon inte kunde säga något om vad som gällde om man var gravid och åt medicinerna och att de är något jag ska prata med barnmorskan om. Att jag behöver en specialistläkare och lång kontakt med samma barnmorska samt läkare innan jag kan planera barn.

Hon bad sambon gå ut, och sen började hon fråga mig vad jag gjorde på dagarna, hur jag sov och åt. När jag skulle sluta vara sjukskriven och börja jobba. Och så sa hon minst 4 gånger att jag måste kontakta en specialistläkare. Eftersom att jag föddes med hjärtfel så skulle jag ju kontakta en hjärtspecialist också, och när jag sa att det är helt åtgärdat idag och att de är ett mycket vanligt fel så började hon prata om specialistläkare igen. Sen ville hon veta hur ofta jag pratar med min mamma och vad jag skulle göra under sommaren, och om jag hade körkort. Vad har de med mina mediciner att göra. Sen avslutade hon med att säga att jag inte var bipolär (vilket jag är och äter mediciner för) eftersom att jag inte varit manisk denna vecka. Kan ju säga att jag inte var särskild nöjd med besöket! Under tiden pratade sambon med receptionisten, självklart var de till dem vi skulle vända oss, de har flera patienter som skaffat barn och de är deras läkare som ska hjälpa till med medicineringen inte barnmorskan som min läkare hävdade. Dessutom är de läkarna som hyr in sig så dom kan inte riktigt svara på om det kommer finnas en och samma läkare länge, men de är ju därför man har journaler. Hon rådde oss att komma tillbaka i höst när läkarna var tillbaka från semestern.

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


  • Redigerat 2021-04-23, 21:18 av Lia
millib
2014-07-26, 23:22
#1

Usch vilken tråkig läsning. Jag går på allmänpsyk i vanliga fall, har två läkare där, båda ÖL utifall jag behöver träffa nån och den ene är borta. Går även hos ÖL på affektiva mottagningen efter jag blev gravid. Just för medecin/förlossnings planering. Tycker du ska vända dig till din närmsta affektiva mottagning och be om hjälp.

// Milla - Alpaca och Peruan
http://www.millasmarsvin.n.nu/

solskugga
2015-03-23, 22:13
#2

Men herregud!!! Vad gör en sån människa på psyket?!? Hon borde INTE jobba med människor, det finns ju så många andra jobb…

Ser att inlägget är rätt gammalt och hoppas verkligen att du/ni fått rätt hjälp och önskar er all lycka med det planerade barnet!

Men iaf, herregud (igen..). Om man som du är så seriös och noggrann, tar kontakt med psyk INNAN en ev. graviditet (och t.o.m. säger det när man bokar tid) och sen INTE FÅR NÅN HJÄLP ALLS! Och en massa konstiga, obefogade frågor. Och varför skickades din sambo ut?

Förstår att du blev arg, det hade jag också blivit. Vilket bemötande! Bedrövligt.

Lycka till i alla fall!

Du har allt inom dig. Bara tro på din egen styrka! Låt INGEN trycka  ner dig!

Upp till toppen