Mediciner

kan jag sluta med mediciner?

2017-06-22 21:08 #0 av: Ahees1

Hej, Har scizoaffektiv sjukdom, alltså någonting mellan bipolär och schizofreni.

Jag vill sluta med medicinerna då jag  vill klara mig utan och tror det påverkar min personlighet mm. Är känslomässigt avstängd etc.

Äter lithium, zyprexa 5 mg och abilify (400 ml?) /månad i spruta.

Är det säkert att mecicinen fungerar? är det farligt att sluta?

Tänkte om jag märker att jag är påväg in i mani/psykos kan jag ta zyprexa vid behov bara...?

Anmäl
2017-06-22 21:47 #1 av: Lia

Jag är extremt impulsiv och slutar med mina litium när jag får för mig att jag är "frisk nog". Och så slutar det alltid alltid alltid med en enorm depression och därefter en hypomani. Det finns också en stor risk att drabbas av självmordstankar och självskadebeteende om man slutar tvärt. Så jag avråder starkt att avsluta mediciner på egen hand. Det känns verkligen som att man är bra nog att sluta, men det betyder bara att man ska fortsätta eftersom medicinerna fungerar! Men om du vill testa färre mediciner eller mindre doser så gör det i samråd med en läkare.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2017-06-25 12:17 #2 av: 91Marran

Jag hade inte slutat. Man tror att man är frisk, men det är man inte. Medicinerna gör en "frisk". Visst blir man lite känslomässigt avstängd men i vissa fall är det lika bra. För känslorna har för vissa tidigare ställt till det, som deprimerad och manisk. Det är då bra att du håller känslorna i schak. Då pendlar du inte lika mycket.

Anmäl
2017-06-26 09:31 #3 av: IaMiaMaria

Sluta inte själv utan att diskutera med din läkare först. Tillsammans kan ni lägga upp en plan för nertrappning av medicinen och även en plan om du blir sjuk igen. 

Det är inte säkert att du märker själv att du är på väg in i en psykos eller mani. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.